Передвиборчі дебати Джо Байдена і Дональда Трампа: коли і де дивитись політичний «двобій»

09:26, 27 червня 2024
Нинішній та колишній президенти США зустрінуться у телестудії без глядачів, не зможуть перебивати один одного та користуватися чернетками.
Передвиборчі дебати Джо Байдена і Дональда Трампа: коли і де дивитись політичний «двобій»
Фото: tsn.uа
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 27 червня, у США відбудуться передвиборчі дебати двох головних претендентів на пост президента Джо Байдена та Дональда Трампа. Про це повідомляє CNN.

Нинішній та колишній президенти США зустрінуться без глядачів в студії каналу CNN в Атланті. Опоненти не зможуть перебивати один одного та користуватися чернетками.

Їх перша зустріч відбудеться вже 27 червня о 21:00 (о 04:00 28 червня за Києвом). Другий раунд організує ABC News 10 вересня.

Президентські дебати CNN транслюватимуться в прямому ефірі на CNN, CNN International і CNN en Español. Модераторами заходу будуть Джейк Теппер і Дана Беш з CNN.

Як відомо, Байден і Трамп зустрічалися на дебатах у 2020-му, однак формат цьогорічного «поєдинку» буде іншим.

Так, під час дебатів у студії не буде глядачів. Таке правило лише діяло на перших телевізійних дебатах у США в 1960 році між Джоном Ф. Кеннеді та Річардом Ніксоном. Всі наступні передвиборчі зустрічі кандидатів відбувалися у присутності аудиторії в студії.

Трибуну для виступу та порядок заключних промов визначило підкидання монетки: Байден стоятиме на трибуні праворуч, а останнє слово буде за Трампом.

Дебати триватимуть півтори години з двома паузами на рекламу. Кандидати не матимуть вступного слова, але у кожного з них буде по дві хвилини для підсумкових заяв.

Коли говоритиме один учасник, мікрофон іншого буде вимкнений на відміну від попередніх дебатів, де Трамп неодноразового перебивав виступ Байдена.

Учасникам заборонено спілкуватися з представниками своїх команд. Також у них не повинно бути заздалегідь заготованих чернеток. На столи покладуть лише чистий блокнот, ручку та воду.

За інформацією Reuters, команда Джо Байдена фокусується на трьох основних темах: право на аборти, стан демократії та економіка. Команда Дональда Трампа вказала на імміграцію, громадську безпеку та інфляцію як на ключові питання перед дебатами.

Чергові, 60-ті президентські вибори у США відбудуться у вівторок 5 листопада 2024 року. Також пройдуть вибори обох палат Конгресу – Палати представників і третини Сенату.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Ланкевич
    Андрій Ланкевич
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Андрій Гулик
    Андрій Гулик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Галина Морська
    Галина Морська
    суддя Херсонського окружного адміністративного суду
  • Марина Лозинська
    Марина Лозинська
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Ольга Кравчук
    Ольга Кравчук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду