Компанії Meta загрожують штрафи до 20% річного доходу

14:48, 1 липня 2024
Європейська комісія розслідує звинувачення Meta у порушенні цифрового законодавства.
Компанії Meta загрожують штрафи до 20% річного доходу
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейська комісія має намір звинуватити компанію Meta, материнську структуру Facebook, у порушенні цифрового законодавства, що стане другою справою проти великої технологічної групи, повідомляє Financial Times.

Згідно з інформацією видання, регуляторні дії Єврокомісії підпадають під дію Закону про цифрові ринки, який включає суворі правила, спрямовані на недопущення домінування великих технологічних платформ і сприяння розвитку стартапів. Відповідно до нових правил, введених з березня цього року, технологічні гіганти повинні отримувати згоду від користувачів перед тим, як об'єднувати або перехресно використовувати їхні персональні дані в різних основних послугах платформи.

У повідомленні Financial Times зазначається, що регулятори висловлюють занепокоєння щодо моделі Meta, яка називається «плати або погоджуйся». Зараз користувачі Facebook та Instagram мають можливість безкоштовно користуватися соціальними мережами, погоджуючись на збір їхніх даних, або платити за те, щоб їхні дані не передавалися третім особам.

У відповідь на звинувачення компанія Meta заявила, що сподівається на подальший конструктивний діалог з Європейською комісією. Якщо порушення буде доведено, компанії Meta можуть загрожувати значні штрафи до 10% її глобального обороту, а за повторне порушення - до 20%.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд