Ілон Маск анонсував імплантацію чипа Neuralink другому пацієнту

15:55, 11 липня 2024
Ілон Маск зазначив, що довгострокова мета полягає в тому, щоб пом’якшити «цивілізаційні ризики ШІ», а ідея «полягає в тому, щоб наділити людей надздібностями».
Ілон Маск анонсував імплантацію чипа Neuralink другому пацієнту
Джерело фото: Gabby Jones/Bloomberg
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Neuralink готується приблизно за тиждень імплантувати мозковий чип другому пацієнту. Про це повідомив засновник компанії Ілон Маск, пише «Bloomberg».

Під час дискусії на платформі X мільярдер і кілька співробітників Neuralink розповіли про можливості нинішнього пристрою та майбутні перспективи.

У короткостроковій перспективі компанія має на меті допомогти пацієнтам з черепно-мозковими травмами та травмами хребта, дозволивши їм керувати смартфонами та комп’ютерами за допомогою розуму. Для цього вона імплантує пристрій, який називає «Телепатія».

Ілон Маск зазначив, що довгострокова мета полягає в тому, щоб пом’якшити «цивілізаційні ризики ШІ». Він стверджує, що Neuralink може допомогти в цьому, створивши «більш тісний симбіоз між людським і цифровим інтелектом». Мільярдер сказав, що ідея «полягає в тому, щоб наділити людей надздібностями».

У відео команда також обговорила майбутні покоління пристрою. Маск сказав, що пацієнти зі старішими моделями повинні мати можливість перейти на новіші. «Ти хочеш iPhone 15», — сказав він, — «Не iPhone 1».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду