Штучний інтелект в iPhone: коли запрацює перша нейромережа Apple

13:38, 29 липня 2024
Apple відкладає реліз Apple Intelligence, щоб зосередитися на виправленні помилок.
Штучний інтелект в iPhone: коли запрацює перша нейромережа Apple
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Компанія Apple не встигає закінчити роботу над Apple Intelligence до виходу iPhone 16 у вересні. Про це повідомляє Bloomberg.

Так, Apple почне розповсюджувати функції штучного інтелекту у жовтні 2024 року, через кілька тижнів після випуску iOS 18 та iPadOS 18.

Повідомляється, що причиною затримки виходу стали сумніви в стабільності роботи ШІ – розробникам знадобилося більше часу на виправлення помилок і поліпшення стабільності алгоритму. Бета-тестери отримають доступ до передрелізних версій iOS 18.1 і iPadOS 18.1 найближчими тижнями.

Компанія планує впроваджувати власний штучний інтелект поетапно: разом з iOS 18.1 англомовні користувачі отримають найбазовіші фішки, а великий апгрейд для Siri разом з інтеграцією ChatGPT стануть доступні лише навесні 2025 року.

При цьому, це буде не єдине обмеження Apple Intelligence: для доступу до ШІ-функцій буде потрібен iPhone 15 Pro і новіше.

На презентації в червні представники Apple заявили, що нова нейромережа буде безкоштовною для користувачів.

Однак довгостроковий план Apple полягає в тому, щоб запустити підписку, схожу з iCloud+, за яку доведеться платити щомісяця. В майбутньому її доведеться оформити всім, щоб повноцінно користуватися всіма функціями операційної системи.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Теремецька
    Наталія Теремецька
    суддя Славутицького міського суду Київської області
  • Владлена Усата
    Владлена Усата
    суддя Господарського суду Харківської області