У Молдові заблокували Telegram-канали, повʼязані з олігархом Шором

10:38, 11 жовтня 2024
У країні зник доступ до Telegram-каналів олігарха-втікача Ілана Шора та інших його соратників.
У Молдові заблокували Telegram-канали, повʼязані з олігархом Шором
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Телеграм-канали осіб, які мають зв'язки з проросійською партією олігарха Ілана Шора, тепер заблоковані в Молдові. Про це повідомляє Newsmaker. 

Заблоковані канали самого Ілана Шора, депутатів Марини Таубер, Василя Болі, Олександра Нестеровського, очільниці автономного регіону Гагаузія Євгенії Гуцул і низка каналів, пов'язаних із групою Шора. Крім тогол, недоступні "Євразія", меценатом та членом опікунської ради якого є Шор, а ще канал Gagauzinfo.MD.

Якщо перейти на ці сторінки у телеграмі, то з'являється напис "Цей канал недоступний, оскільки порушував місцеве законодавство".

Водночас лідер партії "Шанс", яка також повʼязана з Шором, Олексій Лунгу заявив, що раніше заблокували його сторінки в Instagram і Facebook.

Ілан Шор – проросійський політик з Молдови, чия партія організовує протести проти проєвропейської влади. У 2017 році Кишинівський суд засудив його до 7 років і 6 місяців ув'язнення у справі про викрадення мільярда доларів із банківської системи Молдови. Це рішення було оскаржено, і Шор опинився під судовим контролем. Після зміни влади у 2019 році він втік з країни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики