Верховна Рада погодила вдосконалення механізму забезпечення якості вищої освіти в Україні

13:16, 3 травня 2023
Закон передбачає створення умови для функціонування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти згідно з європейськими стандартами.
Верховна Рада погодила вдосконалення механізму забезпечення якості вищої освіти в Україні
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада України у другому читанні ухвалила Закон № 8095 «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення якості вищої освіти».

Зазначається, що мета документа – удосконалити механізм забезпечення якості вищої освіти в Україні та створити умови для функціонування Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти згідно зі стандартами і рекомендаціями Європейського простору вищої освіти.

Також Закон передбачає створення Апеляційної палати, проведення постакредитаційного моніторингу, вдосконалює систему інституційної акредитації, уточнює статус Національного агентства та вимоги до його членів.

Водночас зазначений Закон вносить зміни до Закону України «Про запобігання корупції», завдяки чому експерти Національного агентства з-поміж науково-педагогічних працівників та студентів, які навчаються у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, зможуть брати участь в експертизах на оплатній основі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду