CБУ припинила механізм завищення тарифів на електроенергію

12:44, 20 червня 2017
Служба безпеки України припинила механізм штучного завищення тарифів енергогенеруючими компаніями.
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Виявлено факти невиконання робіт з модернізації електростанцій, що призводило до штучного завищення розцінок на електроенергію.

Про це повідомляє прес-служба силових структур.

«Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною комісією регулювання енергетики і комунальних послуг припинили механізм неефективного використання коштів енергогенеруючими компаніями, що викликало штучне зростання тарифів для кінцевих споживачів», — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці встановили, що протягом декількох років закладалися витрати компаній на реконструкцію і модернізацію енергоблоків теплових електростанцій.

Повідомляється, що під час перевірки виконання інвестиційних зобов'язань співробітники спецслужби зафіксували невиконання значних обсягів задекларованих робіт більшістю гравців ринку. В результаті постійно знижувалася ефективність роботи ТЕС, що давало менеджменту підстави лобіювати необґрунтоване підвищення тарифів.

Співробітники спецслужби також зафіксували, що деякими компаніями видано документацію про нібито виконання модернізаційних робіт на об'єктах, що знаходяться на тимчасово окупованих терористами територіях.

Зараз СБУ перевіряє інформацію про можливе використання цих грошей на потреби незаконних збройних формувань бойовиків. Також СБУ виявила факти невиконання робіт з модернізації електростанцій, що призводило до штучного завищення розцінок на електроенергію.

За результатами відповідної перевірки національним регулятором прийнято рішення про повернення теплогенеруючими компаніями коштів на загальну суму 2,9 млрд грн, що дозволило запобігти подальшому зростанню тарифів.

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Гречківський
    Павло Гречківський
    колишній член Вищої ради правосуддя
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду