Використали без дозволу: російська група станцювала під пісню «UYAVY» ONUKA та Дахабраха

21:40, 26 січня 2023
Українських користувачів обурило використання росіянами української пісні.
Використали без дозволу: російська група станцювала під пісню «UYAVY» ONUKA та Дахабраха
Джерело фото suspilne.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

25 січня на своїй сторінці в інстаграм музикант Data Molfar повідомив, що росіська танцювальна група Futhark без дозволу використала у своєму кліпі пісню українських виконавців гуртів ONUKA та Дахабраха. Про це повідомляє Суспільне.

Мова йде про пісню «UYAVY», під яку станцювали у своєму кліпі росіяни.

Українських користувачів обурило використання російськими танцівниками української музики. Вони заявили, що це культурна експансія та неповага до культури іншої країни.

Натомість російські користувачі соцмережі сказали, що мовляв українцям слід радіти, що «про їхню культуру хоч десь говорять».

На подібні коментарі жителів країни-агресора відповів музикант Data Molfar, який написав: «Відповідати на тему дозволу використовувати музику не хочуть, в коментарях росіяни пишуть «радуйтесь, что использовали ваше творчество». Цей знайомий тон маленьких імперіалістів».

У свою чергу танцювальна група Futhark повідомила, що, використавши українську пісню, хотіла продемонструвати те, що вони не згодні з тим, що відбувається, маючи на увазі агресію росії проти України.

На даний момент відеокліп уже заблокований.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд