Зеленський підтримав довічну заборону російської музики на ТБ та радіо, а також гастролей російських виконавців: є винятки

15:29, 6 липня 2022
Встановлюється заборона на території України на публічне виконання, публічний показ, публічну демонстрацію фонограм, відеограм та музичних кліпів російських виконавців, окрім тих, хто засудив агресію РФ.
Зеленський підтримав довічну заборону російської музики на ТБ та радіо, а також гастролей російських виконавців: є винятки
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроект 7273-д про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки національного музичного продукту та обмеження публічного використання музичного продукту держави-агресора, підтримавши безстрокову заборону на російську музику в теле- та радіоефірі, а також гастролі російських виконавців, крім виконавців, які засудили російську агресію щодо України.

Відповідно до документа на території України вводиться заборона на публічне виконання, публічний показ, публічну демонстрацію фонограм, відеограм та музичних кліпів, які: містять зафіксоване виконання музичного недраматичного твору з текстом, здійснене співаком (співачкою), який(а) є або був(ла) у будь-який період після 1991 року громадянином (громадянкою) держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором (далі – держава-агресор), за винятком колишніх громадян держави-агресора, які або на момент смерті були громадянами України та не мають (не мали на момент смерті) громадянства держави-агресора, та/або вироблені фізичною особою та/або юридичною особою, на момент їх оприлюднення були, відповідно, громадянином або зареєстрованим у державі, яка у будь-який час визнана державою-агресором.

Така заборона не застосовується до вищевказаних фонограм, відеограм та музичних кліпів, які поширюються (використовуються): при ретрансляції (кабельній ретрансляції) провайдерами програмної послуги передач (програм) іноземних організацій мовлення (крім телерадіогранізацій РФ).

Крім того, під заборону не підпадають виконавці, включені до переліку осіб, які засудили російську агресію. Для включення до переліку виконавці або його представники мають подати декларацію встановленої форми до СБУ. Служба приймає рішення про включення або невключення до переліку та має право не розкривати причини відмови включити ту чи іншу особу до переліку, якій у разі прийняття законопроекту буде дозволено й надалі, серед іншого, гастролювати в Україні.

Цим же документом до 75% збільшується мінімальний обсяг телепрограм, включаючи новинно-аналітичні та розважальні державною мовою, та до 40% = частка української музики на радіо.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський закликав запровадити максимально жорсткі санкції проти Російської Федерації.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор:
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Валентин Томилко
    Валентин Томилко
    суддя Полтавського апеляційного суду
  • Ольга Ніколаєва
    Ольга Ніколаєва
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Наталія Стахова
    Наталія Стахова
    суддя Луганського апеляційного суду