Денис Шмигаль: доручив організувати перше засідання комісії з відбору директора НАБУ

18:58, 19 липня 2022
Денис Шмигаль дав доручення невідкладно організувати перше засідання комісії з відбору керівника Національного антикорупційного бюро.
Денис Шмигаль: доручив організувати перше засідання комісії з відбору директора НАБУ
Фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

19 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Уряду повідомив, що доручив організувати перше засідання комісії з відбору директора НАБУ.

«На доручення Президента Володимира Зеленського активізовано обрання керівництва антикорупційних органів в Україні. Сьогодні Конкурсна комісія з обрання керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затвердила результати конкурсу. Зі свого боку доручаю Секретаріату Кабінету Міністрів України невідкладно організувати перше засідання комісії з відбору керівника Національного антикорупційного бюро. Розраховуємо, що робота комісії буде швидкою та результативною», - зазначив він.

Разом з тим, під час засідання конкурсної комісії з відбору керівника САП член комісії Драго Кос, який також входить до комісії з відбору НАБУ, повідомив, що він не буде полишати склад комісії з САП, доки керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не буде призначено.

Отже, наразі постає питання, чи зможе він брати участь у відборі директора НАБУ.

Нагадаємо, що відповідно до розпорядження КМУ №148-р – яким затверджено склад комісії з НАБУ – прописується, що повноваження Драго Коса починаються наступного дня після виходу зі складу конкурсної комісії з відбору Спеціалізованого антикорупційного прокурора.

19 липня Комісія з відбору керівника САП визначила переможцем конкурсу Олександра Клименка. Однак подання щодо нього буде надіслано Генпрокурору лише після того, як буде отримано підтвердження щодо відповідності вимогам законів України «Про очищення влади» та «Про запобігання корупції», а також щодо отримання допуску до державної таємниці відповідно до Закону України «Про державну таємницю».

Автор: В'ячеслав Хрипун 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва