Прокурор домігся арешту автомобіля, але потім його забрала для своїх потреб поліція

07:21, 12 серпня 2022
Поліцейські забрали Mercedes-Benz зі штрафного майданчика, а потім перереєстрували його.
Прокурор домігся арешту автомобіля, але потім його забрала для своїх потреб поліція
Ілюстративне фото
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Не зовсім звичайну дисциплінарну справу прокурора нещодавно довелося розбирати кваліфікаційно-дисциплінарній комісії прокурорів.

Як випливає з дисциплінарної справи прокурора Волинської обласної прокуратури Леоніда С., у 2021 році прокурор був процесуальним керівником у кримінальному провадженні щодо організованої групи, яка займалася крадіжками.

У серпні 2021 року група осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів, була затримана, а потім взята під варту (пізніше підозрювані вийшли під заставу).

Водночас рішенням слідчого судді Луцького міськрайонного суду було заарештовано три автомобілі, якими користувалися підозрювані у скоєнні злочинів, у тому числі й автомобіль Mercedes-Benz, який належав громадянці Ю.

На думку громадянки Ю., її автомобіль було заарештовано неправомірно.

У 2021-2022 роках вона подала до судів низку клопотань про зняття арешту з автомобіля, проте суди залишили їх без задоволення.

У своїй скарзі до прокурорської «дисциплінарки» Ю. повідомила, що незважаючи на те, що її автомобіль був заарештований рішенням суду, навесні цього року вона неодноразово зустрічала свій Mercedes-Benz на вулицях Луцька, що говорить про неналежне зберігання її автомобіля як речового доказу.

У січні 2022 року справу за звинуваченням групи осіб у крадіжках почав розглядати Ковельський міськрайонний суд Волинської області.

У квітні Ю. подала до суду чергове клопотання про зняття арешту з автомобіля Mercedes-Benz, але знову отримала відмову.

Але при цьому з'ясувалась цікава деталь — ще 8 березня 2022 року наказом командира місцевої військової частини, у зв'язку з дією ст. 8 Закону "Про правовий режим воєнного стану", Mercedes-Benz був примусово вилучений зі штрафного майданчика для службових потреб Головного управління Національної поліції у Волинській області.

15 березня Mercedes-Benz було передано відділу кримінальної поліції Луцького районного управління поліції для використання у службових цілях.

При цьому 30 березня було здійснено перереєстрацію Mercedes-Benz на Головне управління поліції у Волинській області, після чого автомобіль змінив державний реєстраційний номер.

Втім, проведена перевірка показала, що прокурор Леонід С. зловживань зі свого боку у цій ситуації не допустив.

У свою чергу Волинська обласна прокуратура провела перевірку правомірності використання луцькими поліцейськими вилученого зі штрафного майданчика автомобіля Mercedes-Benz, але жодних порушень у їхніх діях також не виявила.

У підсумку дисциплінарна справа прокурора Леоніда С. була закрита.

Нагадаємо, що раніше догану отримала прокурор, яка була процесуальним керівником у кримінальному провадженні свого чоловіка.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду