Як будуть продавати державні та комунальні підприємства за новим законом про приватизацію, документ

12:30, 15 серпня 2022
У разі, якщо об’єкт приватизації не продадуть, зможуть знизити ціну.
Як будуть продавати державні та комунальні підприємства за новим законом про приватизацію, документ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На підпис Президенту Володимиру Зеленському передано Закон про внесення змін до Закону «Про приватизацію державного і комунального майна» та інших законодавчих актів України щодо сприяння процесам релокації підприємств в умовах воєнного стану та економічного відновлення держави (законопроект 7451 ухвалено Радою в цілому 28 липня).

Цікаво, що раніше в ефірі телемарафону міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов повідомив, що закон вже підписано, однак у картці законопроекту про це поки не зазначається.

Документ змінює правила проведення приватизації. Зокрема, раніше ми писали, які зміни вносяться до закону про нотаріат.

Також ми розповідали, які зміни будуть внесені до Закону України «Про виконавче провадження».

Також ми писали, як будуть визначати стартову ціну об’єкта приватизації та проводити аукціон.

Зокрема, у разі якщо об’єкт, який пропонувався для продажу на аукціоні, не продано, крім приватизації такого об’єкта шляхом викупу, оголошується повторний аукціон із зниженням стартової ціни на 50 відсотків протягом одного робочого дня з дати формування відповідного протоколу аукціону або з дати закінчення строку для оприлюднення рішення органу приватизації щодо викупу.

У разі якщо об’єкт не продано на аукціонах, крім приватизації такого об’єкта шляхом викупу, оголошується аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій із зниженням стартової ціни.

У разі якщо аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій визнано таким, що не відбувся, проводиться повторний аукціон за методом покрокового зниження стартової ціни та подальшого подання цінових пропозицій із зниженням стартової ціни на 50 відсотків.

Стартова ціна об’єкта приватизації визначається аукціонною комісією на рівні балансової вартості об’єкта (активів об’єкта) приватизації.

Нижче наводимо текст закону.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва