Більшість шкіл планують розпочати навчальний рік у дистанційному режимі, — міністр

14:50, 19 серпня 2022
За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, 48% шкіл можуть працювати у форматі очного або змішаного навчання, однак більшість шкіл планують розпочати навчальний рік у дистанційному варіанті.
Більшість шкіл планують розпочати навчальний рік у дистанційному режимі, — міністр
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Більшість шкіл планують розпочати навчальний рік у дистанційному режимі. Про це в ефірі телемарафону заявив міністр освіти Сергій Шкарлет.

За його словами, наразі 48% шкіл можуть працювати у форматі очного або змішаного навчання. Разом з тим, за даними Сергія Шкарлета, наразі в очному форматі планують розпочати навчання 3 тисячі шкіл, у змішаному форматі - 4 тисячі шкіл і «у жорстко дистанційному» - 5,7 тисяч шкіл. Міністр пояснив, що більшість батьків надають перевагу дистанційному навчанню.

«Але я сподіваюся, що ми можемо переконати батьків, що школа є територією безпеки», - додав Сергій Шкарлет.

На запитання, чи вистачає вчителів школам, зважаючи на те, що мільйони українців виїхали за кордон через війну, міністр наголосив, що «освітян з закладів середньої освіти, яких ми облікували та які виїхали за кордон, це трохи більше ніж 22 тисячі… В цілому нам вистачає (вчителів), враховуючи, що у нас 1300 шкіл в окупації і викладачі, як переміщені особи, перебувають на іншій території, де організовується освітній процес».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що за кожним навчальним закладом в регіоні буде закріплено рятувальника.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду