Формування ВККС та Вищої ради правосуддя може завершитися до середини 2023 року, — Всеволод Князєв

08:20, 24 серпня 2022
У Верховному Суді дали прогноз, коли ключові органи суддівського самоврядування зможуть відновити роботу.
Формування ВККС та Вищої ради правосуддя може завершитися до середини 2023 року, — Всеволод Князєв
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Верховного Суду Всеволод Князєв висловив думку, що Вища рада правосуддя та Вища кваліфікаційна комісія суддів можуть набути повноважні склади не раніше ніж до середини 2023 року.

«На жаль, подолати кадрову кризу (в судовій владі — ред.) найближчим часом не вдасться. Через те, що процес формування складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, відновлення роботи Вищої ради правосуддя та проведення конкурсів на вакантні посади суддів за попередніми оцінками триватиме до середини наступного року. Тому ми маємо думати над тим, як створити такий механізм, щоб у майбутньому судова влада була застрахована від політичних рішень, які призводять до нестачі кадрів у судах, а громадяни мали доступ до правосуддя незалежно від ситуації в країні», - зазначив Всеволод Князєв 23 серпня.

Зазначимо, що процедура формування Вищої ради правосуддя в даний час дещо обмежена темпами роботи Етичної ради, яка має провести співбесіди ще з 28 кандидатами на посади членів ВРП за квотою З'їзду суддів. Після цього Етична рада перевірятиме 14 кандидатів на посади членів ВРП за квотою прокурорів.

У даний час у складі Ради правосуддя є лише 6 повноважних представників суб'єктів формування Ради правосуддя.

Щодо ВККС, то конкурс на посади членів Комісії на самому початку — документи на участь у конкурсі подали вже 251 кандидат.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір