Рада планує запровадити штрафи за цькування на робочому місці

07:10, 7 вересня 2022
Пропонується встановити штраф за мобінг від 100 до 300 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадські роботи до 60 годин.
Рада планує запровадити штрафи за цькування на робочому місці
Фото: radiopershe.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №5749 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо протидії порушенню прав у сфері праці, який передбачає запровадження адміністративної відповідальності за мобінг на робочому місці. За відповідне рішення проголосували 297 народних депутатів.

Законопроєктом пропонується доповнити Кодекс про адміністративні правопорушення новою статтею 173-5 "Мобінг (цькування)" такого змісту: Вчинення мобінгу (цькування), - тягне за собою накладення штрафу від ста до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Якщо правопорушник після накладення адміністративного стягнення продовжує займатися мобінгом, то повторне правопорушення  тягне за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин. Аналогічне стягнення - в разі, якщо цькує жертву група осіб.

Змінами до статті 255 Кодексу пропонується встановити, що протоколи щодо цькування мають право складати представники Держпраці.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт, яким пропонується звільняти працівників атомних станцій, Нафтогазу, НСТУ та інший стратегічних підприємств за підтримку країни-агресора.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор Ярослав Конощук

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області