ДСА визначила, як передаються листи НАБУ та СБУ щодо обмеження доступу до судових рішень

11:47, 26 вересня 2022
Листи від правоохоронних органів будуть передаватися безпосередньо на розгляд структурному підрозділу ДСА.
ДСА визначила, як передаються листи НАБУ та СБУ щодо обмеження доступу до судових рішень
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державна судова адміністрація України 21 вересня внесла зміни до Інструкції з діловодства в ДСА (наказ 330).

Згідно з ним Інструкцію доповнено новим додатком, що визначає Перелік документів, які передаються безпосередньо на розгляд відповідальному структурному підрозділу ДСА.

А саме це листи від правоохоронних органів (Національного антикорупційного бюро України, Служби безпеки України, Державного бюро розслідувань, Офісу Генерального прокурора (органів прокуратури), Національної поліції України та їх територіальних органів) про недопущення розголошення (обмеження доступу) відомостей досудового розслідування в судових рішеннях, які містяться в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Як раніше писала «Судово-юридична газета», Вища рада правосуддя 23 грудня 2021 року внесла зміни до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень (ЄДРСР).

Цими змінами ВРП наказала відкрити всі рішення у Реєстрі, крім тих, доступ до яких обмежений безпосередньо законами «Про доступ до судових рішень», «Про державну таємницю» та Порядком ведення реєстру.

«Обмеження (відстрочення) загального доступу до електронних ресурсів Реєстру з інших підстав не допускається», - сказала ВРП у своєму акті.

Разом з тим, ДП «ІСС» продовжувало отримувати постанови уповноважених органів досудового розслідування, яким обмежено загальний та повний доступ до судових рішень на час досудового розслідування, що обумовлюється необхідністю нерозголошення його відомостей.

У зв’язку з цим виникли певні суперечності.

Також змінами до Інструкції ДСА визначено, що контроль за ходом виконання документів здійснюється на всіх етапах проходження документа до закінчення строку його виконання (попереджувальний контроль за допомогою нагадувань) шляхом підготовки переліку невиконаних завдань та завдань на поточний тиждень - щотижнево щочетверга.

Службою контролю щоденно складаються й подаються Голові ДСА України та його заступникам до 11:00 переліки документів, невиконаних у встановлений строк.

Окрім того, з Інструкції виключено положення про те, що для реєстрації службових відряджень у кадровій службі ведеться журнал.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді