Військовослужбовцям під час війни можуть дозволити йти у відпустку без пояснення причин, — законопроєкт

12:39, 28 вересня 2022
Пропонується передбачити відпустку для військових під час воєнного стану тривалістю до 10 днів без врахування часу, необхідного для проїзду в межах України, однак не більше 2 діб, та без пояснення причин для відпустки в залежності від оперативної ситуації та за рішенням командира.
Військовослужбовцям під час війни можуть дозволити йти у відпустку без пояснення причин, — законопроєкт
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу», серед яких нардепи Євгенія Кравчук та Мар’яна Безугла, зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт №8081 про внесення зміни до пункту 18 статті 10-1 Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" щодо надання військовослужбовцям відпусток під час дії воєнного стану, яким пропонується надавати під час воєнного стану військовослужбовцям десятиденну відпустку.

Текст законодавчої ініціативи наразі відсутній на сайті парламенту, однак за словами однієї з авторів ініціативи, нардепа Мар’яни Безуглої, пропонується передбачити відпустку для військових під час воєнного стану тривалістю до 10 днів без врахування часу, необхідного для проїзду в межах України, однак не більше 2 діб, та без пояснення причин для відпустки

Вочевидь відпустка буде надаватися за рішенням командира.

«Якими «порціями» використати час, коли, — це залежить від оперативної обстановки, рішення командира і має бути організовано так, щоб не послабити боєздатність підрозділу», - зауважила депутат.

Чинне законодавство передбачає, що в особливий період під час дії воєнного стану військовослужбовцям можуть надаватися відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 10 календарних днів без урахування часу, необхідного для проїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад, але не більше двох діб в один кінець.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що «перемога України у війні з РФ не буде фіналом».

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва