Угода між Україною та Білоруссю про уникнення подвійного оподаткування втратить чинність

18:50, 4 жовтня 2022
Кабмін подав до Ради проект закону: після його прийняття до всіх доходів резидентів Білорусі, отриманих із джерел в Україні, буде застосовано загальну ставку оподаткування - 15%.
Угода між Україною та Білоруссю про уникнення подвійного оподаткування втратить чинність
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет Міністрів України схвалив проект закону про припинення дії Угоди між Урядом України і Урядом Республіки Білорусь про  уникнення подвійного оподаткування та запобігання ухиленню від сплати податків стосовно податків на доходи і майно, вчиненої 24 грудня 1993 року в м. Ашгабаті та ратифікованої Верховною Радою України 20 грудня 1994 року.

Метою законопроекту є припинення дії міжнародного міжурядового договору з Республікою Білорусь, що сприятиме прискоренню згортанню економічних і фінансових зв’язків з РБ як державою-союзницею країни-агресора в повномасштабній війні проти України.

Прийняття закону дозволить припинити застосування норм, встановлених зазначеною Угодою, що сприятиме:

1) недопущенню поповнення бюджету країни, що сприяє агресору, шляхом надання Україною пільгових умов оподаткування для резидентів РБ, що здійснюють діяльність в Україні. Після припинення дії Угоди до всіх доходів резидентів РБ, одержаних з джерел в Україні,  буде застосована загальна ставка оподаткування − 15%, встановлена Податковим кодексом, замість пільгової ставки, встановленої Угодою: 10% − на проценти;

2) недопущенню  втрат бюджету України через зарахування податку, сплаченого в РБ резидентами України, що здійснюють діяльність у РБ;

3) звільненню України від взятих на себе зобов’язань щодо обміну інформацією з РБ з податкових питань.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва