Денис Шмигаль: існує загроза масованих атак на нашу теплоенергетичну інфраструктуру

18:16, 5 жовтня 2022
«Мова насамперед про ракетні обстріли, але це не єдиний ризик. Зокрема, йдеться і про ймовірність повного припинення газового транзиту через територію України до Європи», - Денис Шмигаль.
Денис Шмигаль: існує загроза масованих атак на нашу теплоенергетичну інфраструктуру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час останнього засідання уряду зазначив про важливий напрям роботи Кабміну — це антикризове реагування на випадок терористичних актів росії проти нашої критичної інфраструктури.

«Мова насамперед про ракетні обстріли, але це не єдиний ризик. Зокрема, йдеться і про ймовірність повного припинення газового транзиту через територію України до Європи. Такий сценарій не можна виключати. Тому підготовлено план максимально заощадливого та ефективного використання наявного ресурсу газу. Саме тому середня температура в оселях українців цієї зими може бути нижча, ніж минулими роками», — сказав Д. Шмигаль, зауваживши, що нині таку політику впроваджує більшість країн Європи.

Оскільки поряд з цим існує загроза масованих атак на нашу теплоенергетичну інфраструктуру, то, крім захисту критично важливих об’єктів, триває робота над створенням запасів альтернативних джерел енергії. Зокрема, держава закуповує мобільні котельні та генератори, а також отримує їх як гуманітарну допомогу від наших партнерів.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки