Опубліковано рішення Нацкомісії про перехід підприємств, які повʼязані з Жеваго, Коломойським, Богуслаєвим та Григоришиним, у власність держави

13:10, 7 листопада 2022
Підприємства, які повʼязані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, Вячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним, переходять у власність держави: рішення НКЦПФР.
Опубліковано рішення Нацкомісії про перехід підприємств, які повʼязані з Жеваго, Коломойським, Богуслаєвим та Григоришиним, у власність держави
Фото із відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Опубліковано рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) стосовно того, що підприємства, які повʼязані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, Вячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним, переходять у власність держави.

Йдеться про рішення НКЦПФР щодо вилучення акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАт «АвтоКрАЗ», ПрАТ «Запоріжтрансформатор».

«Підставою є прийнятий у вересні Закону України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму военного чи надзвичайного стану» та ряд наказів Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України», - зазначив перший заступник Голови Комітету ВР з питань податкової політики Ярослав Железняк, який і опублікував рішення.

«Там, є і порядок компенсації: ст.11-12:
«Компенсація за примусово відчужене майно в умовах правового режиму воєнного стану з наступним повним відшкодуванням його вартості здійснюється протягом п’яти наступних бюджетних періодів, правового режиму надзвичайного стану - протягом одного наступного бюджетного періоду після скасування правового режиму воєнного чи надзвичайного стану за рахунок коштів державного бюджету», - додав він.

Автор: Наталя Мамченко 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду