Данілов розповів, що вилучені активи підприємств, які повʼязані з Коломойським і Богуслаєвим, набули статусу військового майна і передані в управління Міноборони

16:38, 7 листопада 2022
Після завершення воєнного стану вказані активи можуть бути повернені власникам або буде відшкодовано їхню вартість, зазначив Данілов.
Данілов розповів, що вилучені активи підприємств, які повʼязані з Коломойським і Богуслаєвим, набули статусу військового майна і передані в управління Міноборони
Скріншот
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вилучені активи «Укрнафта», «Укртатнафта», «Запоріжтрансформатор», «АвтоКрАЗ» та «Мотор Січ» набули статусу військового майна і їх управління передано Міністерству оборони. Про це розповів секретар РНБО Олексій Данілов.

Відповідне рішення було ухвалене 5 листопада під час засідання Ставки верховного головнокомандувача.

«Для забезпечення потреб країни в умовах воєнного стану ми маємо право приймати такі рішення.

Вилучені активи набули статусу військового майна, їх управління передано Міністерству оборони України.

Після завершення дії воєнного стану, відповідно до вимог закону, вказані активи можуть бути повернені власникам або буде відшкодовано їхню вартість», – зазначив Данілов.

Нагадаємо, опубліковано рішення Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) стосовно того, що підприємства, які повʼязані з Костянтином Жеваго, Ігорем Коломойським, Вячеславом Богуслаєвим та Костянтином Григоришиним, переходять у власність держави.

Йдеться про рішення НКЦПФР щодо вилучення акцій ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укртатнафта», АТ «Мотор Січ», ПрАт «АвтоКрАЗ», ПрАТ «Запоріжтрансформатор».

«Підставою є прийнятий у вересні Закон України «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму военного чи надзвичайного стану» та ряд наказів Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України», - зазначив перший заступник Голови Комітету ВР з питань податкової політики Ярослав Железняк, який і опублікував рішення.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя