Світлофори відключають, тому що вони не належать до критичної інфраструктури – ДТЕК

13:05, 23 листопада 2022
У ДТЕК розповіли, чому вимикають світлофори навіть на небезпечних перехрестях та пішохідних переходах.
Світлофори відключають, тому що вони не належать до критичної інфраструктури – ДТЕК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У компанії ДТЕК Київські електромережі розповіли «Судово-юридичній газеті», чому в столиці під час відключень енергопостачання вимикають також світлофори, навіть у темний час доби на вкрай небезпечних перехрестях та пішохідних переходах.

Як зазначили у ДТЕК, справа в тому, що світлофори живляться від звичайних електропідстанцій. Світлофори не відносяться до категорії критичної інфраструктури, тому їх відключення відбувається виходячи із «загального підходу до стабілізаційних або екстрених відключень».

Виокремити світлофори із загального ланцюжка ліній немає можливості через специфіку побудови столичних електромереж.

Інакше, як зазначили у ДТЕК, оператор системи розподілу не зможе виконати ті зобов’язання, які ставить перед ним енергосистема в її нинішньому стані, тобто не зможе збалансувати потужність, що може привести до нових аварій та більш тривалих відключень.

Єдиний випадок, як розповіли у ДТЕК, коли світлофори можуть не потрапляти під відключення – це якщо вони живляться від тих ліній, що й об’єкти критичної інфраструктури. «Тоді вони відключеними не будуть», - зазначили у ДТЕК.

Щодо ймовірності росту числа дорожньо-транспортних пригод на перехрестях та переходах з відключеними світлофорами, то, як повідомили у ДТЕК, це питання «не до компанії».

Зазначимо, що раніше у патрульній поліції Києва «Судово-юридичній газеті» також повідомили, що фактично не можуть забезпечити безпеку дорожнього руху на перехрестях і переходах з вимкненими світлофорами.

Замість регулювання складних перехресть, у столичній патрульній поліції запровадили «патрулювання міста екіпажами поліції з увімкненими синіми проблисковими маячками».

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном