У Раді хочуть відтермінувати остаточний перехід на електронний документообіг до завершення воєнного стану

11:39, 29 листопада 2022
Законопроєкт про перехід парламенту на електронний документообіг ухвалено ще у 2019 році, однак строк його остаточного впровадження кілька разів змінювався.
У Раді хочуть відтермінувати остаточний перехід на електронний документообіг до завершення воєнного стану
Джерело фото: legaltoday.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівництво парламенту зареєструвало у Верховній Раді законопроєкт №8241 про внесення зміни до пункту 3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо вдосконалення електронної форми документообігу у Верховній Раді України" щодо окремих питань організації роботи Верховної Ради України в умовах дії воєнного стану, яким пропонується відтермінувати остаточний перехід парламенту на електронний документообіг до завершення воєнного стану.

Законопроєктом пропонується визначити, що до завершення воєнного стану документи, передбачені Регламентом Верховної Ради, створюватимуться в електронній або паперовій формі.

Як зазначається у пояснювальній записці, згідно з законодавством, з першого дня дев'ятої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання має розпочатися використання єдиної автоматизованої системи роботи з документами у Верховній Раді України у якості єдиного засобу опрацювання всіх документів, що створюються у парламенті, а також надходять до Верховної Ради України, тобто йдеться про повний перехід парламенту на електронний документообіг.

“Водночас, нині, у зв’язку із запровадженням воєнного стану в Україні процедури, пов'язані з організацією роботи Верховної Ради України дев’ятого скликання, її органів та посадових осіб, потребують можливості оперативно реагувати на поточні виклики. Відтак, необхідною є і наявність альтернативних способів проходження створюваних у парламенті документів – в електронній або паперовій формі”, - зазначають автори.

Закон про перехід на електронний документообіг було ухвалено ще у 2019 році. Однак строк його запровадження регулярно переносився через неготовність системи. У парламенті частково діє електронний документообіг, однак він не охоплює усі документи.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, керівництво парламенту зареєструвало законопроєкт, який передбачає прискорення процедури розгляду євроінтеграційних законодавчних ініціатив. Крім цього, пропонується повертати депутатам законопроєкти, які не міститимуть таблицю їхньої відповідності праву ЄС.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва