Кабмін планує «влити» 30 мільярдів гривень в компанію, що має видавати доступні іпотечні кредити українцям

13:13, 22 грудня 2022
Кабінет міністрів має намір збільшити статутний капітал приватного акціонерного товариства «Укрфінжитло» на 30 мільярдів гривень шляхом випуску облігацій.
Кабмін планує «влити» 30 мільярдів гривень в компанію, що має видавати доступні іпотечні кредити українцям
Зображення від rawpixel.com на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів планує у 2022 році збільшити статутний капітал приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія» на 30 мільярдів гривень шляхом випуску облігацій. Відповідне рішення закріплене постановою уряду №1415 від 21 грудня.

Вказаною постановою урядовці доручили міністерству фінансів з метою збільшення статутного капіталу приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія» здійснити до кінця 2022 року випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 30 000 000 000 гривень із строком погашення п’ять років та ставкою доходу на рівні 19,5 відсотка річних в обмін на акції додаткової емісії зазначеного товариства. Тобто передбачається вливання в «Укрфінжитло» 30 мільярдів державних гривень.

Міністерству економіки має протягом поточного року придбати у державну власність акцій додаткової емісії приватного акціонерного товариства «Українська фінансова житлова компанія» в сумі 30 000 000 000 гривень в обмін на облігації внутрішньої державної позики.

Корпорація «Укрфінжитло», згідно з рішенням уряду має забезпечувати доступну іпотеку для українців. Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд у вересні затвердив порядок доступного іпотечного кредитування. Передбачається, що, зокрема медпрацівники зможуть отримати пільговий кредит на житло на 20 років під 3% річних.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду