У Мінагрополітики пропонуватимуть встановити пільгову ставку ПДВ на харчі

14:50, 12 січня 2023
Міністерство аграрної політики та продовольства планує до березня напрацювати зміни до податкового кодексу щодо встановлення пільгового ПДВ на харчі.
У Мінагрополітики пропонуватимуть встановити пільгову ставку ПДВ на харчі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство аграрної політики та продовольства планує напрацювати до березня 2023 року законопроєкт щодо встановлення пільгової ставки ПДВ на харчові продукти та запровадити акциз на солодку воду. Про це йдеться у плані законопроєктної роботи, який своїм наказом затвердив міністр аграрної політики Микола Сольський. 

Згідно з документом планується подати на розгляд уряду законопроєкт про зміни до податкового кодексу стосовно встановлення пільгової ставки ПДВ на харчі

Як зазначається в обгрунтуванні до ініціативи, “Зростання цін на харчові продукти з одночасним зниженням доходів населення ставить під загрозу продовольчу безпеку”. При цьому, яким саме буде пільговий ПДВ не зазначається.

Крім цього аграрне відомство має намір до березня 2023 року напрацювати та подати на розгляд законопроєкт про внесення змін до податкового кодексу щодо встановлення акцизів на солодку воду.

“Надмірне споживання цукру, який міститься в солодких газованих напоях веде до зростання рівня неінфекційних захворювань, у тому числі збільшує ризик серцево-судинних захворювань”, - обгрунтовують необхідність змін до законодавства представники аграрного відомства.

Як повідомляла “Судово-юридична газета”, Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до законодавства про звільнення від ПДВ окремих груп товарів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду