Зеленський підписав зміни до податкового та митного кодексів: що можна завозити без ПДВ та ввізного мита

16:45, 3 січня 2023
Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений парламентом законопроєкт, яким звільнив від ПДВ та ввізного мита імпорт окремих товарів.
Зеленський підписав зміни до податкового та митного кодексів: що можна завозити без ПДВ та ввізного мита
Джерело фото: EK.UA
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалені парламентом зміни до Митного до Податкових кодексів за реєстраційними номерами 8196 та 8197, які передбачають звільнення від ПДВ та ввізного мита генераторів, акумуляторів та низку інших товарів.

Згідно з документом без сплати ПДВ та ввізного мита тепер можна буде, зокрема ввозити: електроізоляційні масла; дріт алюмінієвий, фольгу алюмінієву(лише для промислового використання), двигуни об’ємом 250 та більше кубічних сантиметрів.

Також, зокрема без сплати ПДВ та ввізного мита можна ввозити генератори змінного струму, електрогенераторні установки; трансформатори, частини трансформаторів, інвертори(окрім товарів цивільної авіації), маршрутизатори(обладнання яке, зокрема використовують Інтернет-провайдери); Електрична апаратура для комутації або захисту електричних кіл чи для приєднання до електричних кіл або в електричних колах (наприклад, вимикачі, перемикачі, роз'єднувачі, запобіжники плавкі, блискавковідводи, обмежувачі напруги, пристрої для гасіння стрибків напруги, штепсельні вилки і розетки та інші з'єднувачі, коробки з'єднання), для напруги понад 1000 В; Прилади та апарати оптичнi, фотографiчнi, кiнематографiчнi, контрольнi, вимiрювальнi, прецизiйнi; медичнi або хiрургiчнi; їх частини та приладдя та обладнання для Starlink.

Крім цього тимчасово звільнені від оподаткування товари, які ввозяться в якості допомоги від Енергетичного співтовариства, а саме: Одяг та додаткові речі (включаючи рукавички) з незатверділої вулканізованої гуми будь-якого призначення:

Рукавиці, рукавички та мітенки(окрім хірургічних); Водонепроникне взуття з підошвою і верхом з гуми або пластмаси, який не прикріплюється до підошви і не з'єднується з нею ні нитковим, ні шпильковим, ні гвіздковим, ні гвинтовим, ні будь-яким іншим подібним способом

Повний перелік кодів товарів, які можна імпортувати на пільгових умовах можна знайти тут.

Пільгове оподаткування буде діяти до травня 2023. До цього податкові пільги на імпорт генераторів були передбачені лише для юридичних осіб.

Також закон передбачає можливість збергання пального без ліцензії, що вкрай актуально через ввезення генераторів.

«За наполяганням Уряду до 2000 літрів, а все що більше треба буде повідомити по декларативному принципу податкову», - зазначив перший заступник голови комітету з питань податкової та митної політики Ярослав Железняк.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт про звільнення від ПДВ та ввізного мита товарів для відновлення енергоінфраструктури.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду