Оновлено тести екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту на право керування транспортними засобами: ЯКІ ЗМІНИ ВІДБУЛИСЬ

10:00, 28 січня 2023
Кількість питань у тестах ПДР збільшиться, а «завчити» варіанти відповідей буде неможливо.
Оновлено тести екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту на право керування транспортними засобами: ЯКІ ЗМІНИ ВІДБУЛИСЬ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головний сервісний центр МВС 27 січня 2023 року повідомив про оновлення тестових завдань в екзаменаційних білетах для теоретичного іспиту на право керування транспортними засобами.

Як зазначили у ГСЦ, відбулось оновлення першого розділу тестових питань до екзаменаційних білетів для теоретичного іспиту.

Таке оновлення відбулось через те, що цей розділ, на думку ГСЦ, повною мірою не охоплював часто вживані та звичні водіям і пішоходам терміни. 

Тепер тестові питання першого розділу складаються із 79 питань. Раніше їх було 38. 

Втім, у ГСЦ кажуть, що ускладнення не буде – питань буде більше, однак вони будуть сформульовані простіше.

Зокрема в питаннях першого розділу з’явились тести на перевірку знань таких термінів як: «тротуар», «узбіччя», «велосипедна смуга», «велосипедна доріжка», «шляхопровід», «естакада», «розподільна смуга» тощо.

Деякі зміни є технічними, наприклад, у тексті Правил дорожнього руху тепер замість «працівник поліції» і, відповідно, у тексті екзаменаційних білетів теж, тепер вживається «поліцейський», замість «інвалід» — «водій з інвалідністю». 

Змін зазнав також вигляд розподільного знаку «водій з інвалідністю». Тепер він уніфікований із дорожніми знаками у Європейському Союзі. З цими змінами Правил дорожнього руху можна ознайомитись в Постанові КМУ №1376.

Крім того, оновився алгоритм відображення варіантів відповідей у екзаменаційних білетах.

Тепер усі варіанти відповідей будуть у випадковому порядку. Тобто, з урахуванням рандомного вибору послідовності варіантів відповідей до тестових питань. Це означає, що завчити комбінації правильних відповідей типу «1. — а)», «2 — в)» не вийде, бо ніхто не зможе спрогнозувати їх відображення на екрані у певного кандидата у водії.

Нагадаємо, що раніше у ГСЦ запропонували встановити навчання і іспити також і для екзаменаторів, що приймають іспити у кандидатів на право керування транспортними засобами.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області