Кабмін погодив новий склад незалежних членів наглядової ради «Укргазбанку»: що про них відомо

08:50, 31 січня 2023
Рішенням уряду погоджено п’ятьох кандидатів на посади незалежних членів наглядової ради «Укргазбанку».
Кабмін погодив новий склад незалежних членів наглядової ради «Укргазбанку»: що про них відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів погодив новий склад незалежних членів наглядової ради «Укргазбанку». Відповідне рішення закріплене розпорядженням уряду №76 від 27 січня.

«Погодити кандидатури переможців конкурсного відбору на посади членів наглядової ради публічного акціонерного товариства акціонерного банку “Укргазбанк” Пера Андерса Фаста, Санели Пашіч, Даріуша Гафки, Юрія Олександровича Блащука, Тараса Ярославовича Єлейка як незалежних членів», - зазначається у документі. 

Зі свого боку, у міністерстві фінансів розповіли про попередній досвід роботи нових незалежних членів ради директорів державного банку:

Пер Андерс Фаст, громадянин Швеції. Має понад 30 років професійного досвіду у банках та інших фінансових установах, а також у консалтингу. Має понад 20 років досвіду роботи на посаді Незалежного невиконавчого директора в банках в Грузії, Швеції, Греції, Великобританії та інших країнах.

Санела Пашіч, громадянка Боснії і Герцеговини. Має понад 25 років професійного досвіду, у тому числі понад 20 років – у комерційному банкінгу. Має обширну експертизу в управлінні трансформаціями, супроводженні проектів злиттів та поглинань, проведенні реструктуризацій та ребрендингу банків, а також участі в IPO.

Даріуш Гафка, громадянин Польщі. Має понад 35 років професійного досвіду в банківському секторі, лізингових, автомобільних та консалтингових компаніях в Польщі, Німеччині та Україні. Має понад 5 років досвіду роботи на посаді члена Наглядової ради, в тому числі понад 2 роки на посаді Голови наглядової ради одного із найбільших комерційних банків з міжнародними інвестиціями в Польщі. З 2007 по 2011 рік працював в Україні як Фінансовий директор Homecredit Bank.

Юрій Блащук, громадянин України. Має понад 40 років досвіду роботи у банківському секторі, а також в регуляторних органах. З 2018 року – незалежний член Наглядової ради АБ «Укргазбанк», голова Комітету з питань ризиків.

Тарас Єлейко, громадянин України. Має понад 17 років досвіду роботи у інвестиційно-банківській сфері та державному секторі. Володіє підтвердженою експертизою у підготовці до приватизації і продажу державних підприємств та активів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», уряд призначив наглядову раду НАК «Нафтогаз  Україна». Представником держави у компанії став заступник голови Офісу Президента Ростислав Шурма.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси