Кабмін дав право на бронювання громадським активістам, які реалізують проекти за кошти міжнародних партнерів

08:16, 31 січня 2023
Виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів віднесені до тих, що мають право на бронювання.
Кабмін дав право на бронювання громадським активістам, які реалізують проекти за кошти міжнародних партнерів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Активісти, які працюють у проектах, що мають донорське фінансування, отримали право бути заброньованими. Відповідні зміни передбачив Уряд.

Так, як писала «Судово-юридична газета», Кабмін постановою від 27 січня №76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобовʼязаних на період мобілізації та на воєнний час» затвердив Порядок бронювання військовозобов’язаних за списком військовозобов’язаних під час дії воєнного стану і Порядок та критерії визначення підприємств, установ і організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період.

Зокрема відповідно до нової постанови до критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період підприємств тепер належать:

  • представництва донорських установ,
  • виконавці проектів міжнародної технічної допомоги,
  • представництва міжнародних організацій,
  • міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, згідно з переліком, затвердженим МЗС або Секретаріатом Кабінету Міністрів України.

Спеціалізовані установи ООН, закордонні дипломатичні установи в Україні, представництва донорських установ, виконавці проектів міжнародної технічної допомоги, представництва міжнародних організацій, міжнародні та українські неурядові організації, які реалізують гуманітарні проекти за кошти міжнародних партнерів, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період, подають список до Секретаріату Кабінету Міністрів України або МЗС.

Слід зазначити, що попередня постанова Кабміну від 3 березня 2022 р. № 194 «Деякі питання бронювання військовозобов’язаних в умовах правового режиму воєнного стану» не регулювала питання бронювання працівників громадських організацій.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Гирила
    Ірина Гирила
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Леонід Лобойко
    Леонід Лобойко
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Марія Мартинишин
    Марія Мартинишин
    суддя Франківського районного суду м. Львова
  • Людмила Граб
    Людмила Граб
    суддя Сьомого апеляційного адміністративного суду
  • Ольга Дегтярьова
    Ольга Дегтярьова
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва