У «Слузі народу» пропонують у 2023 році скасувати підвищення у понад 6 разів зарплати голові та членам Нацради з телебачення та радіомовлення

11:21, 31 січня 2023
Пропонується зупинити норму закону «Про медіа» у 2023 році, якою передбачалося посадового окладу члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення до 75 розмірів прожиткового мінімуму.
У «Слузі народу» пропонують у 2023 році скасувати підвищення у понад 6 разів зарплати голові та членам Нацради з телебачення та радіомовлення
Зображення від Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та перший віце-спікер Олександр Корнієнко зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №8399 про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», яким пропонується у 2023 році не підвищувати зарплати голові та членам Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Законопроєктом пропонується, зокрема зупинити на 2023 рік дію абзацу першого частини четвертою статті 78 закону «Про медіа». Зазначеною статтею, зокрема передбачено, що посадовий оклад члена Національної ради встановлюється в розмірі 75 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на 1 січня календарного року. Посадовий оклад голови Національної ради встановлюється пропорційно до посадового окладу члена Національної ради з коефіцієнтом 1,3. Посадовий оклад першого заступника голови, заступника голови та відповідального секретаря Національної ради встановлюється пропорційно до посадового окладу члена Національної ради з коефіцієнтом 1,2.

Таким чином у 2023 році в разі підтримки депутатами норми заробітні плати голови та членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення будуть залишитися на тому ж рівні, що і були до ухвалення закону про медіа, тобто в понад 6 разів менша.

Крім цього на 2023 рік можуть зупинити дію норми про те, що розмір посадових окладів державних службовців апарату Нацради з питань телебачення та радіомовлення дорівнює трьом розмірам посадового окладу, встановленого Кабінетом Міністрів України для держслужбовців, які займають відповідні посади у Секретаріаті Кабінету міністрів.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», законом «Про медіа» передбачалося підвищення зарплатні голові та членам Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в понад 6 разів.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду