Кандидати на посади суддів Конституційного Суду по квоті Верховної Ради: СПИСОК

07:55, 1 лютого 2023
Претенденти на крісла суддів КСУ, наближені до влади, подали документи.
Кандидати на посади суддів Конституційного Суду по квоті Верховної Ради: СПИСОК
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кандидати на три вакантні посади суддів Конституційного Суду по квоті Верховної Ради подали документи для участі в конкурсі.  

Станом на 31 січня 2023 року відомі прізвища трьох претендентів на крісла суддів КСУ.

Документи подали:

Кармаза Олександра Олександрівна – член Центральної виборчої комісії. Професор Інституту післядипломної освіти КНУ ім. Т. Шевченка, а також професор кафедри приватного, публічного права та предикативного правосуддя Університету штучного інтелекту та цифровізації (Київ).

Копиленко Олександр Любимович – народний депутат («Слуга народу»). У 2002-2013 роках – директор Інституту законодавства Верховної Ради. У 2013-2014 роках – член Центральної виборчої комісії. У 2014-2019 роках – директор Інституту законодавства Верховної Ради. Академік Національної академії наук України. Заслужений юрист України.

Щербанюк Оксана Володимирівна – завідувач кафедри процесуального права Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича. Доктор юридичних наук. Член Науково-консультативної ради Конституційного Суду, а також член Науково-консультативної ради при Голові Верховної Ради. Кандидат приймала участь у розробці проектів законів «Про конституційну процедуру» та «Про правотворчу діяльність», ініціаторами розробки і прийняття яких є парламентська фракція «Слуги народу».

Нагадаємо, що документи кандидати на посади суддів КСУ по квоті Верховної Ради могли подати до 30 січня 2023 року.

Зазначені вакансії у Конституційному Суді з’явились після того, як 7 грудня 2022 року у відставку звільнились одразу троє суддів КСУ по квоті парламенту.

Втім, як вже повідомляла «Судово-юридична газета», у конкурсі на посади суддів КСУ виникла проблема – міжнародні інституції та Венеціанська комісія наполягають на черговий зміні редакції Закону «Про Конституційний Суд», оскільки хочуть мати перевагу в Дорадчій групі експертів, яка, власне, і буде здійснювати відбір кандидатів в судді КСУ для суб’єктів призначення. У підсумку, може статися так, що іноземні інституції просто не нададуть своїх представників у склад Дорадчої групи експертів.

Автор В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Зіновій Гавдик
    Зіновій Гавдик
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Віктор Данилишин
    Віктор Данилишин
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Сергій Клопот
    Сергій Клопот
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду
  • Василь Ключкович
    Василь Ключкович
    заступник голови Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Сергій Лапій
    Сергій Лапій
    суддя Київського окружного адміністративного суду