Рада звільнила від ПДВ та мита ввезення безпілотників та тепловізорів

15:04, 6 лютого 2023
Верховна Рада ухвалила закони про звільнення від ПДВ та мита до 1 січня 2024 року імпорту безпілотників та тепловізорів.
Рада звільнила від ПДВ та мита ввезення безпілотників та тепловізорів
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому законопроєкти про внесення змін до податкового та митного кодексів за реєстраційними номерами 8360 та 8361д, якими пропонується тимчасово звільнити від ПДВ та ввізного мита безпілотники та тепловізори. За відповідні рішення проголосували 331 та 326 депутатів.

Ухваленими законопроєктами тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не більше ніж до 1 січня 2024 року, звільнити від оподаткування ввізним митом та ПДВ безпілотники, оптичні приціли, коліматорні приціли (коліматори), приціли нічного бачення або тепловізійні приціли, тепловізійні біноклі та монокуляри, прилади нічного бачення (біноклі та монокуляри), рації, що ввозяться на митну територію України для вільного обігу підприємствами або громадянами, у тому числі переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес- відправленнях.

Також, за словами голови комітету з питань податкової та митної політики Данила Гетманцева, законодавчими змінами «вирішено питання щодо незастосування до таких товарів заходів нетарифного регулювання зовнішньоекономічної діяльності у тому числі державного експортного контролю».

При цьому податкові пільги не застосовуються до товарів, що ввозяться на митну територію України для вільного обігу підприємствами або громадянами, у тому числі переміщуються (пересилаються) на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін спростив на час війни ввезення бронежилетів та касок.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду