Кабмін спростив на час війни ввезення в Україну бронежилетів та касок

10:13, 4 січня 2023
Урядовці ухвалили постанову, яка передбачає, що пропуск через митний кордон бронежилетів та касок від донорів без оформлення гарантійних листів.
Кабмін спростив на час війни ввезення в Україну бронежилетів та касок
Зображення від freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Кабінет міністрів спростив на час воєнного стану  ввезення на територію України бронежилетів та касок. Відповідне рішення закріплене постановою Уряду №2 від 3 січня. 

Згідно з документом, на період воєнного стану пропуск через митний кордон України гуманітарної допомоги (у тому числі таких товарів гуманітарної допомоги, як спеціальні засоби індивідуального захисту (каски, виготовлені відповідно до військових стандартів або технічних умов, чи їх еквіваленти та спеціально призначені для них компоненти (тобто підшоломи, амортизатори), бронежилети виготовлені відповідно до військових стандартів, зокрема стандартів НАТО, або військових умов для потреб правоохоронних органів, Збройних Сил та інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, інших суб’єктів, що здійснюють боротьбу з тероризмом відповідно до закону; нитки для виготовлення бронежилетів, тканини (матеріали) для виготовлення бронежилетів здійснюється без оформлення гарантійних листів на підставі електронної чи паперової декларації, поданої особою, яка перевозить відповідний товар

За такою ж процедурою буде здійснюватися пропуск безпілотників.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», на Черкащині повідомлено про підозру у розкраданні гуманітарної допомоги керівнику благодійної організації.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду