Депутати визнали роботу керівництва Бюро економічної безпеки незадовільною та рекомендували уряду попрацювати над оновленням керівництва Бюро

14:26, 20 лютого 2023
Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики визнав роботу керівництва Бюро економічної безпеки незадовільною та рекомендував уряду провести конкурс на зайняття посад у керівництві БЕБ.
Депутати визнали роботу керівництва Бюро економічної безпеки незадовільною та рекомендували уряду попрацювати над оновленням керівництва Бюро
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань податкової та митної політики визнав роботу керівництва Бюро економічної безпеки незадовільною та рекомендував уряду вжити заходів стосовно перезавантаження БЕБ до 1 квітня 2023 року. Відповідний висновок за результатами заслуховування керівництва БЕБ було схвалено 20 лютого.

«За результатами заслуховування керівництва Бюро економічної безпеки України, Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики вирішив:  визнати незадовільною роботу керівництва Бюро економічної безпеки України», - зазначається у висновку.

Також депутати рекомендують Кабінету міністрів:

витребувати звіт Директора БЕБ за 2021 рік

вжити відповідні кадрові заходи з метою перезавантаження роботи БЕБ

Крім цього парламентарі доручили уряду підготувати пропозиції щодо внесення змін до чинного законодавства України, які спрямовані на:

перезавантаження керівництва БЕБ шляхом проведення нового конкурсу на зайняття посад вищого керівництва ББЕБ за участі в конкурсній комісії міжнародних експертів (за прикладом кращих практик САП, НАБУ, НАЗК);

повну переатестацію всіх співробітників, за виключенням адміністративного персоналу, у центральному апараті і територіальних управліннях БЕБ;

чіткий порядок проведення конкурсних відборів, атестації, проведення незалежної оцінки (аудиту) та діяльності Ради громадського контролю при БЕБ.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», у Верховній Раді зареєстровано законопроєкт,яким пропонується звільняти керівництво БЕБ рішенням парламенту.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді