ВАКС знову відклав розгляд справи нардепа Кузьміних

12:07, 2 березня 2023
Вищий антикорупційний суд відклав розгляд справи за обвинуваченням в отриманні неправомірної вигоди нардепа Сергія Кузьміних, оскільки новий захисник нардепа не ознайомився з матеріалами провадження та не прийшов на засідання.
ВАКС знову відклав розгляд справи нардепа Кузьміних
Джерело фото: Уніан
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд знову відклав розгляд справи народного депутата Сергія Кузьміних. Відповідне рішення було ухвалено на засіданні 2 березня.

На початку засідання новий захисник нардепа Кузьміних Володимир Красовський надав клопотання про відкладення судового засідання з метою ознайомлення з матеріалами справи. У клопотанні він зокрема заявив, що просив матеріали справи в САП, проте відповіді не отримав. Особисто адвокат не з’явився на судове засідання та не був присутній в режимі відеоконференції. 

«Станом на 1 березня жодної відповіді від уповноваженого прокурора САП не було отримано. При тому що відсутність доступу до речових доказів унеможливлює належну підготовку захисника та захист обвинуваченого», - зачитала клопотання головуюча суддя Ольга Саландяк.

За її словами, захисник Кузьміних попросив відкласти судове засідання для ознайомлення з матеріалами справи.

У свою чергу прокурор хоча й зазначив, що не ознайомлення з матеріалами справи не є поважною причиною відсутності захисника, але проти відкладення судового засідання не заперечив, зважаючи «що злочин(в якому підозрюється нардеп Кузьміних) нетяжкий.

Це вже не перший випадок відкладення розгляду справи Кузьміних. 11 січня ВАКС відклав судове засідання у його справі через неявку захисника.

За даними слідства нардеп Кузьміних отримав 558 тисяч гривень за сприяння в укладенні контрактів між приватними компаніями і лікарнею у Житомирській області.

«В ході досудового розслідування встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, серед яких МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічний набір для хірургічних процедур.

Вже після оплати лікарнею вартості обладнання, йде мова про систему ультразвукової діагностики, депутат попросив передати йому за сприяння в перемозі 558 тис. гривень, що складає 30% від суми договору», — зазначили в САП.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду