Хабар у 558 тисяч гривень: САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно нардепа

11:49, 18 липня 2022
Депутата підозрюють в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тисяч гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету.
Хабар у 558 тисяч гривень: САП та НАБУ завершили слідство у справі стосовно нардепа
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

15 липня прокурорами САП та детективами НАБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно народного депутата України 9 скликання Сергія Кузьміних, підозрюваного в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 558 тисяч гривень за забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі медичного обладнання коштом бюджету. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупціної прокуратури.

На сьогодні матеріали справи відкрито стороні захисту для ознайомлення.

«В ході досудового розслідування встановлено, що депутат одержав неправомірну вигоду за вплив на прийняття рішення особами, уповноваженими на виконання функцій держави і місцевого самоврядування, а саме забезпечення перемоги у низці тендерів із закупівлі обладнання коштом бюджету, що проводило КП «Лікарня № 2 ім. В.П. Павлусенка» Житомирської міської ради».

Відповідно до раніше узгоджених домовленостей, у 2021 році було проведено тендер на закупівлю медичного обладнання на загальну суму понад 40 млн гривень, серед яких МРТ, системи ультразвукової діагностики та лапароскопічний набір для хірургічних процедур.

Вже після оплати лікарнею вартості обладнання, йде мова про систему ультразвукової діагностики, депутат попросив передати йому за сприяння в перемозі 558 тис. гривень, що складає 30% від суми договору», — зазначили в САП.

За версією слідства, депутат у подальшому планував застосувати таку схему і після перерахування лікарнею коштів відповідно до інших договорів – 37,5 млн гривень (30% від вартості обладнання для проведення МРТ складає 11,25 млн гривень) та понад 398 тис. гривень – від вартості лапароскопічного набору для хірургічних процедур.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що 3 лютого 2022 року Національне бюро оголосило в розшук народного депутата України, викритого на одержанні 558 тис. грн неправомірної вигоди. Рішення ухвалено через систематичну неявку підозрюваного на виклики правоохоронних органів, відсутність його за місцем проживання, переховування від детективів НАБУ.

Нардепа викрили «на гарячому» 28 січня 2022 року.

31 січня 2022 року «Судово-юридична газета» писала, що Генпрокурор Ірина Венедіктова повідомила, що підписала повідомлення про підозру нардепу.

Додамо, що народний депутат Сергій Кузьміних заявив, що не переховується від НАБУ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду