Суд у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Ірини Констанкевич ледь не зірвався через повітряну тривогу

12:47, 3 березня 2023
На початку чергового засідання Вищого антикорупційного суду у справі щодо недекларування орендованої квартири нардепом Іриною Констанкевич було оголошено перерву через повітряну тривогу, яка тривала майже до вичерпання часу, відведеного на засідання.
Суд у справі за обвинуваченням у недекларуванні квартири нардепа Ірини Констанкевич ледь не зірвався через повітряну тривогу
Фото: volyn.com.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд продовжив розгляд справи за обвинуваченням у недекларуванні квартири народного депутата Ірини Констанкевич.

Початок сьогоднішнього судового засідання було відкладено через  оголошену в країні повітряну тривогу, оскільки обвинувачена Констанкевич та захисник перебували в укритті, де  поганий інтернет-зв’язок

«За таких обставин суд ухвалив оголосити перерву у судовому розгляді до відбою тривоги або до закінчення відведеного часу на засідання», - оголосила головуюча суддя Ольга Саландяк.

Після перерви і приблизно за 20 хвилин до вичерпання часу, який було відведено на поточне судове засідання, розгляд справи поновився. Суд продовжив дослідження доказів обвинувачення у справі. Зокрема досліджувалося повідомлення про підозру, яке на думку захисту було вручено не уповноваженою особою. Проти цього заперечив прокурор. Врешті документ було долучено до матеріалів справи, а оцінка щодо допустимості чи недопустимості доказу буде дано в нарадчій кімнаті.

Врешті суд відклав розгляд справи на 13 березня.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» 11 січня 2023 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно народної депутатки Ірини Констанкевич, якій інкримінують недостовірне декларування. За версією слідства, вона не вказала орендовану квартиру в Києві.

Як встановило НАЗК, нардеп Констанкевич не вказала у декларації квартиру в Києві, яка була в неї в оренді на підставі договорів від 29 і 31 серпня 2019 року та 30 листопада 2020 року. Сама депутат пояснила, що нібито користувалася цією квартирою періодично протягом 2020 року менше 183 днів і лише під час виконання депутатських повноважень.

Однак НАЗК це пояснення не врахувало. У Нацагентстві зазначили, що депутатка навіть отримувала компенсацію з державного бюджету за оренду цієї квартири.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва