Коли опублікують Державну антикорупційну програму, затверджену 4 березня

12:38, 9 березня 2023
Державна антикорупційна програма досі не опублікована.
Коли опублікують Державну антикорупційну програму, затверджену 4 березня
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як раніше повідомляла «Судово-юридична газета», Кабмін 4 березня зробив те, чого очікували ще місяць тому – затвердив Державну антикорупційну програму.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) надіслало до Кабінету Міністрів фіналізований проект ДАП ще 1 лютого.

Втім, текст постанови Уряду про затвердження Програми, а отже, її фінальний зміст, досі невідомий, адже Уряд не опублікував постанову на своєму сайті.

Нагадаємо, навколо проекту ДАП точилися дискусії. Зокрема, Вища рада правосуддя спочатку погодила Програму з зауваженнями, а потім внесла уточнення до своїх зауважень.

У проекті ДАП зокрема йшлося про значне розширення повноважень Громадської ради доброчесності (негативний висновок ГРД щодо судді ВККС зможе подолати лише на спільному з ГРД засіданні, якщо за це проголосує більшість членів ГРД), а також зміни у процедурі кваліфікаційного оцінювання суддів. Також пропонувалося заборонити суддям йти у відставку до завершення дисциплінарних проваджень.

Як зазначив заступник Голови НАЗК Андрій Вишневський, «НАЗК врахувало всі отримані до документа пропозиції, крім тих, що відверто спрямовані на вихолощення його ключового змісту і призначення».

Втім, що саме наразі враховано, а що ні – невідомо.

Як повідомив «Судово-юридичній газеті» Андрій Вишневський, рішенням Кабміну Секретаріату дано доручення випустити документ «у тижневий строк», тобто в суботу, 11 березня.

З урахуванням вихідного дня, скоріш за все, ДАП буде опубліковано у понеділок, 13 березня.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» писала, що додаткова потреба у коштах для реалізації Державної антикорупційної програми у 2023 році складає 12,38 млн грн. Це випливає з фінансово-економічних розрахунків, які наводить НАЗК у додатках до проекту ДАП. 

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду