Депутати хочуть зробити обов’язковими для школярів іспити з іноземної мови та історії України

08:34, 10 березня 2023
Пропонуєтсья включити до переліку обов’язкових предметів для проходження державної підсумкової атестації історію України та іноземну мову (окрім російської).
Депутати хочуть зробити обов’язковими для школярів іспити з іноземної мови та історії України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Група народних депутатів з фракції «Слуга народу» та опозиції, серед яких голова комітету з питань освіти та науки Сергій Бабак, зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт №9046 про внесення змін до Закону України "Про повну загальну середню освіту" щодо обов’язкових результатів навчання, яким пропонується включити  до переліку обов’язкових предметів для проходження державної підсумкової атестації історію України та іноземну мову (окрім російської).

Законопроєктом пропонуєтсья внести зміни до статті 17 закону "Про повну загальну середню освіту" та встановити що кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики, історії України, іноземної мови (крім мови держави, визнаної Верховною Радою України державою-агресором або державою-окупантом) та інших предметів, визначених центральним органом виконавчої влади у сфері освіти і науки, крім випадків, визначених законодавством.

Для порівняння чинна редакція статті не передбачала обов’язковості для школярів іспитів з історії України та іноземної мови.

На думку авторів ухвалення законопроєкту дозволить «посилити єдність Українського народу у розумінні його минулого, а, з іншого боку, полегшити громадянам України спілкування з усім цивілізованим світом за усіма напрямами співпраці».

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Верховна Рада схвалила законопроєкт, який передбачає скасування державної підсумкової атестації у 2023 році.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області