Нардеп Сергій Шахов знову не прийшов на засідання суду у справі щодо недекларування майна

08:55, 14 березня 2023
За словами адвоката обвинуваченого парламентаря, він перебуває на стаціонарному лікуванні у Киргизії.
Нардеп Сергій Шахов знову не прийшов на засідання суду у справі щодо недекларування майна
Джерело фото: Facebook
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Народний депутат Сергій Шахов знову не з’явився на засідання Вищого антикорупційного суду у справі щодо недекларування майна на суму майже 88 мільйонів гривень де він є обвинуваченим.

На початку засідання захисник депутата повідомила, що він «продовжує перебувати на стаціонарному  лікуванні у медичному закладі, який знаходиться у місті Бішкек». Вона додала, що спрямувала відповідну довідку на адресу ВАКС.

Зі свого боку прокурор висловив сумнів у справжності довідки щодо лікування Шахова, зазначивши, що документ не засвідчений офіційно. Він пояснив, що раніше суду надавалася довідка про те, що Шахов перебуває на лікарняному і, разом з тим, він голосував у сесійній залі.

Врешті-решт суд вчергове відклав розгляд справи.

«У зв’язку з тим, що обвинувачений не з’явився вчергове, розгляд справи відкладається на 28 березня», - оголосила головуюча суддя Віра Михайленко.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», 21 лютого Вищий антикорупційний суд вирішив застосувати примусовий привід до обвинуваченого у недекларуванні нардепа Шахова. Однак цю ухвалу не було виконано через відсутність депутата.

За версією слідства, Шахов у декларації за 2020 рік не зазначив інформацію про житловий будинок, земельну ділянку в Київської області та офіс, що перебували у його користуванні, а також належні майно та доходи, власником яких є його цивільна дружина.

Загалом депутат, на думку слідчих, приховав майна на суму майже 88 млн гривень, що більше ніж в 4 тис. разів перевищує прожитковий мінімум для працездатних осіб.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді