Як ВРП перерозподілила видатки між судами, ДСА та її теруправліннями, таблиця

19:13, 30 березня 2023
У ДСА вказали на наявну економію бюджетних асигнувань у сумі 112 млн грн та 17,8 млн грн, яку запропоновано акумулювати для суддів, які звільняються у відставку.
Як ВРП перерозподілила видатки між судами, ДСА та її теруправліннями, таблиця
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

30 березня Вища рада правосуддя погодила перерозподіл бюджетних видатків між судами, Державною судовою адміністрацією України та її територіальними управліннями.

Так, ДСА України зазначила, що після приведення у відповідність видатків судів до їхньої потреби з урахуванням дефіциту / профіциту річного фонду бюджетних асигнувань на виплату суддівської винагороди за КЕКВ 2113 «Суддівська винагорода» та 2120 «Нарахування на оплату праці» утворилась економія бюджетних асигнувань у сумі 112 млн грн та 17,8 млн грн, відповідно, яку запропоновано акумулювати за напрямком видатків «Організаційне забезпечення діяльності органів судової влади» для суддів, які звільняються з посади судді у зв’язку з поданням заяви про відставку.

Отже, Вища рада правосуддя прийняла відповідне рішення з метою рівномірного перерозподілу видатків фонду суддівських винагород між судами та територіальними управліннями ДСА України (щодо місцевих загальних судів) та забезпечення виплати суддям, які фактично працюють, суддівської винагороди.

Пропозиції щодо перерозподілу видатків надані ДСА на погодження Вищій раді правосуддя з метою забезпечення судів річними плановими видатками на суддівську винагороду та нарахування на оплату праці у визначеному законодавством розмірі фактично працюючим суддям.

На обґрунтування відповідних пропозицій ДСА України зазначило, що, за узагальненою інформацією, наданою судами та територіальними управліннями ДСА України, виявлено дефіцит / профіцит бюджетних асигнувань для виплати суддівської винагороди у 2023 році. В окремих судах така ситуація виникла у зв’язку з кадровими змінами, пов’язаними з тимчасовим переведенням (відрядженням) суддів із судів, розташованих на територіях, на яких ведуться бойові дії, та територіальну підсудність яких було тимчасово змінено, продовженням строку відрядження суддів, звільненням суддів тощо.

Нижче наводимо порівняльну таблицю.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Telegram канал Sud.ua
Закон про мобілізацію: наслідки для військовозобов’язаних, що буде з відстрочкою
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Келеберда
    Володимир Келеберда
    заступник голови Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Анна Кузьменко
    Анна Кузьменко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Місінкевич
    Андрій Місінкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Світлана Чудних
    Світлана Чудних
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Журавльов
    Олександр Журавльов
    суддя Одеського апеляційного суду