ВАКС призначив до розгляду по суті «справу Трубіцина»

15:37, 6 квітня 2023
Вищий антикорупційний суд завершив підготовче засідання у справі за обвинуваченням в отриманні хабара депутата Київради від фракції «Слуга народу» Владислава Трубіцина та призначив справу до розгляду по суті.
ВАКС призначив до розгляду по суті «справу Трубіцина»
Фото: 5.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням в отриманні хабара депутата Київської міської ради від партії «Слуга народу» Владислава Трубіцина.

«Призначити  кримінальне провадження за обвинуваченням Трубіцина Владислава Сергійовича, Ковальчука Дмитра Володимировича до судового розгляду на 6 квітня одразу після проведення підготовчого судового засідання. Судовий розгляд проводити за участю обвинувачених та їх захисників», - оголосив рішення суддя Ігор Строгий.

Невдовзі після цього судове засідання було відкладено на 14 квітня.

«Оскільки судовий розгляд був призначений після підготовчого засідання, а сторони не дуже готові до засідання, судовий розгляд буде відкладено на іншу дату, а саме, 14 квітня 13.00», - оголосив суддя

9 лютого детективи Національного антикорупційного бюро України заявили про  викриття депутата Київради (голову однієї з постійних комісій Київради) і ще п'ятьох осіб на одержанні хабаря розміром 1,26 млн грн за сприяння в організації роздрібної торгівлі в столиці.

Голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк підтвердила, що викритим на хабарі депутатом Київради є представник "СН" Владислав Трубіцин.

НАБУ повідомило депутату про підозру. Повідомлення про підозру підписане генеральним прокурором.

Також правоохоронці оголосили підозру й решті осіб, викритих 9 лютого "на гарячому". Ідеться про помічника депутата Київради, виконувача обов'язків директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, заступника директора комунального підприємства, наближену до депутата особу.

Дії всіх шістьох підозрюваних кваліфіковані за ч.4 ст. 368 (підкуп особи, яка надає публічні послуги) Кримінального кодексу України.

11 лютого у ВАКС поінформували про обрання імовірному співучаснику викритого на хабарництві депутата Київради запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у сумі 2 481 000 гривень.

Того ж дня ВАКС обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному в цій справі — фігуранта арештували з можливістю внесення застави розміром 1 488 600 гривень.

Трубіцину був обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у 14 мільйонів 886 тисяч гривень.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього голову Рахункової палати Романа Магуту.

Автор Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду