Нардеп Анастасія Радіна ще не подала електронну декларацію та розкритикувала ідею добровільного декларування

15:15, 7 квітня 2023
У Верховній Раді поки що не можуть визначитися, що робити з електронним декларуванням.
Нардеп Анастасія Радіна ще не подала електронну декларацію та розкритикувала ідею добровільного декларування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики Анастасія Радіна 5 квітня повідомила, що досі не подала електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

«Я не в захваті від кампанії добровільного декларування і мені не соромно сказати, що я одна з тих людей, які ще не подали декларацію. Причина – подання декларації без чіткої відповіді на питання, коли будуть відновлені повноваження НАЗК щодо перевірки цих декларацій, створює умови для безкарності. Ми можемо опинитись в ситуації, коли на момент перевірки НАЗК чи на момент ініціювання питання про притягнення особи до відповідальності, вже сплинуть строки давності за відповідне правопорушення (3 роки). Тобто, спочатку треба ухвалити закон, який не тільки поверне обов’язок щодо декларування, але і поверне НАЗК повноваження з перевірки декларацій», - розповіла Анастасія Радіна під час ініційованого НАЗК заходу «Шлях до майбутнього без корупції».

Нагадаємо, що станом на 3 квітня 2023 року добровільно декларації за 2021 рік подали 2044 судді, 32 народних депутата та 3 міністра.

При цьому у Верховній Раді зареєстровано законопроект № 8071 щодо відновлення обов’язкового декларування, який поки що не проголосований Верховною Радою навіть у першому читанні.  

Також, як повідомляла «Судово-юридична газета»,  згідно з Програмою МВФ, відновлення електронного декларування в Україні має відбутись не пізніше липня 2023 року.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України