Депутати хочуть звільнити Держрезерв від сплати судового збору

07:00, 10 квітня 2023
Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендує депутатам ухвалити у першому читанні законопроєкт про державні резерви та, серед іншого, звільнити Держрезерв від сплати судового збору.
Депутати хочуть звільнити Держрезерв від сплати судового збору
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет Верховної Ради з питань економічного розвитку рекомендує депутатам ухвалити у першому читанні законопроєкт №9079 про державні резерви, яким, зокрема пропонується звільнити від сплати судового збору Держрезерв.

Законопроєктом пропонується доповнити статтю 5 закону «Про судовий збір» новим пунктом такого змісту: Від сплати судового збору під час розгляду справи в усіх судових інстанціях звільняються: центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державних резервів(Держрезерв), — у справах, що вирішуються на підставі законодавства про державні резерви.

Також серед іншого передбачається створення Єдиного реєстру державних резервів, який починає функціонувати не пізніше ніж  через шість місяців з дня набрання чинності актом Кабінету міністрів про можливість здійснення функцій та повноважень Держрезервом (стратегія уряду передбачає ліквідацію Держрезерву). Реєстр ведеться з метою: обліку наявності та руху запасів державних резервів; накопичення інформації про наявність та використання складських запасів.

Крім цього законопроєкт передбачає створення окремо державного та мобілізаційного резерву. За словами прем’єра Дениса Шмигаля це потрібно для того аби держава завжди була забезпечена першочерговими речами.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в. о. голови Держрезерву, за версією слідства, зловживаючи службовим становищем, завдав державі збитків на суму понад 200 млн грн.

Автор: Ярослав Конощук 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська