ВАКС визначився, коли візьметься за справу про конфіскацію активів Володимира Сальдо

12:57, 20 квітня 2023
Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за позовом Мінюсту про конфіскацію активів так званого «губернатора Херсонщини» Володимира Сальдо на 3 травня.
ВАКС визначився, коли візьметься за справу про конфіскацію активів Володимира Сальдо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду справу за позовом Міністерства юстиції про конфіскацію активів ексдепутата та так званого «очільника окупаційної адміністрації Херсонщини» Володимира Сальдо на 3 травня. Відповідну ухвалу було постановлено 20 квітня.

Як повідомили «Судово-юридичній газеті» у пресслужбі суду, розгляд справи розпочнеться 3 травня о 16:30.

14 квітня стало відомо, що Міністерство юстиції України подало до Вищого антикорупційного суду позов щодо конфіскації активів колаборанта, так званого «голови Херсонської ОДА» Володимира Сальдо.

«Третіми сторонами у справі є: дружина та донька колаборанта Сальдо Любов Петрівна та Сальдо Ірина Володимирівна; Сіньков Віталій Миколайович; ТОВ «БЕБКО-АВТО»; ТОВ «КОНКА»; ПАТ «КАШТАН»; ПАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС».

Зокрема, може йдеться про конфіскацію таких активів:

1) ТОВ «БЕБКО-АВТО» у Херсоні. Розмір статутного капіталу підприємства становить 1 800 000,00 грн. Мережа автосалонів є дилером з продажу та ремонту автомобілів Volvo.

Серед кінцевих бенефіціарів компанії – донька колаборанта Ірина Сальдо, Вячеслав Бебко та Антон Кушнір. За даними ЗМІ, Ірина Сальдо живе в Ніцці (Франція) та веде розкішний спосіб життя.

2) ТОВ «КОНКА» у Херсоні, яке займається організацією дозвілля. Серед засновників компанії – та ж Ірина Сальдо, а також – Олександр Больбот, Володимир Дидін та Ганна Кліментенко. Розмір статутного капіталу підприємства - 18 500 грн, а дохід за 2020 рік становив 707 300 грн.

3) ПАТ «КАШТАН» в Коростишівському районі на Житомирщині. Компанія спеціалізується на видобуванні декоративного та будівельного каменю, вапняку, гіпсу, крейди та глинистого сланцю. Статутний капітал – 370 000.00 грн. Серед засновників – Любов Сальдо – дружина Сальда.

4) ПАТ «ДЕЛЬТА-СЕРВІС» у Херсоні зі статутним капіталом 7 000 000,00 грн. Це транспортна компанія, кінцеві бенефіціари – Любов Сальдо, Леонід Гірін та турецька компанія  АЙКУТ КЕТЕНСІОГЛУ», - зазначається в Інституті законодавчих ідей.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді