Для складання водійського іспиту треба буде пройти ідентифікацію обличчя, — глава МВС Ігор Клименко

13:45, 2 травня 2023
Складати іспити на водія будуть по-новому.
Для складання водійського іспиту треба буде пройти ідентифікацію обличчя, — глава МВС Ігор Клименко
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Водійські іспити незабаром будуть складати по-новому. Про це розповів в інтерв’ю Інтерфакс-Україна міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Ми хочемо мінімізувати отримання водійських ліцензій без відповідного навчання і без відповідної чистої здачі цих іспитів», - заявив Клименко.

Тож на липень планується скоротити кількість сервісних центрів з 148 до 55.

«Класи, де будуть здаватися теоретичні іспити обладнаємо до кінця цього року відповідними камерами, які унеможливлять існування так званих «сліпих зон», де може знаходитися інша особа і надавати «інші сервіси і консультації».

Також буде ідентифікація обличчя кожного громадянина, який прийде здавати іспити. Крім того, хочемо дати кожному громадянину можливість самостійно опановувати теорію ПДД або з репетитором, тобто не обов'язково буде ходити в школу», - пояснив міністр.

Також до кінця цього року планується обладнати близько 150 автомобілів камерами 360 градусів, які зможуть показувати весь салон: щоб бачити учня, інструктора, планшет, можливі порушення і підказки. Ці машини будуть обладнані трекерами, які будуть визначати маршрут руху, також буде повний аудіозапис з салону автомобіля.

«Якщо ми скоротимо частину центрів, відповідно, будемо економити на оренді, на комунальних платежах. Нам необхідно найближчим часом закупити десь 70 нових автомобілів, які будемо обладнувати і  використовувати під час здачі практичних екзаменів для отримання посвідчення водія», - розповів міністр.

Також, за його словами, вже в червні реєстрація авто буде здійснюватися автосалонами.

А у вересні МВС з Мінцифрою планують весь процес купівлі-продажу автомобілів перевести в Дію.

Також у МВС створять відповідний контролюючий моніторинговий підрозділ, який буде займатися перевіркою корупційних фактів.

«Весь персонал сервісних центрів пройде перевірку на благонадійність, і в тих сервісних центрах, які залишаться працювати на кінець року, ми хочемо бачити саме людей, на яких немає скарг. Змінимо частину менеджменту сервісних центрів.

Моніторинговий підрозділ, про який я сказав, буде моніторити інформацію в соцмережах і месенджерах, де скаржаться на роботу того чи іншого нашого підрозділу.

В деяких випадках нам потрібно буде внести зміни в законодавство. Думаю, що десь за півроку зможемо разом з Верховною Радою провести наші законодавчі ініціативи», - зазначив Клименко.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду