Всеволод Князєв залишиться під вартою: ВАКС відмовив у задоволенні скарги адвокатів Князєва на незаконне затримання

16:26, 17 травня 2023
У задоволенні скарги адвокатів Всеволода Князєва на незаконне затримання та тримання під вартою екс-голови Верховного Суду відмовлено.
Всеволод Князєв залишиться під вартою: ВАКС відмовив у задоволенні скарги адвокатів Князєва на незаконне затримання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Олег Федоров 17 травня відмовив адвокатам Всеволода Князєва у задоволенні скарги про визнання незаконним затримання Князєва.

Так, 17 травня ВАКС заслухав скаргу адвокатів на даний час вже екс-голови Верховного Суду Всеволода Князєва на його затримання. На їх погляд, затримання Князєва не було законним, як і є незаконним його подальше тримання в ізоляторі тимчасового тримання.

Втім, на думку прокуратури, такі підстави є. Зокрема, детективи НАБУ не змогли знайти велику частку з «мічених» купюр під час обшуків у голови і суддів Верховного Суду.

Також прокурор зазначив, що є ризик перешкоджання кримінальному провадженню з боку Князєва. «Зокрема в ході проведення обшуку Князєв вчиняв такі дії. В ході обшуку не реагував на законні вимоги детектива, намагався користуватися своїм мобільним телефоном, ймовірно, намагався видалити певну інформацію. Також намагався вихопити цей мобільний телефон», зазначив прокурор.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» вела текстову трансляцію засідання ВАКС.

Сторона захисту просила негайно звільнити Всеволода Князєва з-під варти. Адвокат посилався на спеціальний статус судді, якого не можна затримати без дозволу ВРП.

Зокрема, як зазначив адвокат, затримання є незаконним, оскільки у Всеволода Князєва був спеціальний статус судді, він є суддею Верховного Суду.

Крім того, що він є суддею, у нього ще є статус адвоката. «Хоча наразі право на зайняття адвокатською діяльністю призупинено, але гарантії на нього розповсюджуються», зазначив адвокат. Зокрема, представники ради адвокатів регіону мали бути присутні під час обшуку та затримання.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді