Байден на зустрічі з Зеленським наголосив на реформах, необхідних Україні для реалізації євроатлантичних прагнень

11:47, 21 травня 2023
Джо Байден під час зустрічі з Зеленським нагадав про необхідність здійснення реформ.
Байден на зустрічі з Зеленським наголосив на реформах, необхідних Україні для реалізації євроатлантичних прагнень
Фото: ОП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Джозеф Байден-молодший 21 травня зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, щоб підтвердити зобов’язання США підтримувати народ України.

Як повідомляє Білий дім, президент Байден підкреслив готовність США продовжувати надавати безпекову допомогу, включаючи сьогоднішнє оголошення про виділення додаткових 375 мільйонів доларів на боєприпаси та обладнання, а також для розбудови довгострокової спроможності України захищатися.

З цією метою лідери обговорили підтримку США спільних зусиль з нашими союзниками та партнерами щодо підготовки українських пілотів на винищувачах четвертого покоління, таких як F-16. Вони також обговорили поточні зусилля щодо подальшого зміцнення протиповітряної оборони України.

Крім того, президент Байден наголосив на підтримці Сполученими Штатами та іншими країнами Великої сімки відбудови України, включаючи зусилля з відновлення її енергетичної інфраструктури, а також здійснення Україною реформ, необхідних для реалізації її євроатлантичних прагнень.

Президент Байден також привітав відданість президента Зеленського справедливому миру, заснованому на фундаментальних принципах, закріплених у Статуті ООН.

Нагадаємо, раніше Руслан Стефанчук в інтерв’ю телеканалу «Рада» розповів, що влітку Україна очікує оцінку з боку європейських інституцій стосовно виконання рекомендацій Єврокомісії щодо початку переговорів про вступ нашої країни до ЄС. Однією з цих рекомендацій, нагадаємо, є зміна порядку обрання суддів КСУ з урахуванням вимог Венеційської комісії.

«Що стосується суддів Конституційного Суду – я думаю, що ми знайшли ту модель, яка потім буде імплементована Верховною Радою України, тому що для нас дуже важливо, щоб при реалізації якраз всіх питань, пов'язаних з Конституційним Судом, ми не втрачали власний суверенітет.

Тому що ми не можемо, щоб для нас хтось обирав суддів в Конституційний Суд.

Я вважаю, що Україна доволі демократична правова держава, що вона продемонструвала і в останній час, і ми маємо безперечне право на суверенне обрання такого конституційного органу, яким є Конституційний Суд України», - зазначив Стефанчук.

Автор: Наталя Мамченко

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва