В.о. керівника АРМА Жорановича примусово доставлять на засідання тимчасової слідчої комісії Ради

14:37, 23 травня 2023
Члени тимчасової слідчої комісії парламенту ухвалили одноголосне рішення про примусову доставку на наступне засідання виконуючого обов’язки керівника Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами Дмитра Жорановича.
В.о. керівника АРМА Жорановича примусово доставлять на засідання тимчасової слідчої комісії Ради
Фото: ukrinform.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Тимчасова слідча комісія Верховної ради з питань економічної безпеки вирішила примусово доставити на наступне засідання т.в.о. керівника Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами (АРМА) Дмитра Жорановича, котрий не з'явився на спільне засідання ТСК та антикорупційного комітету Ради, яке було присвячене ефективності та законності управління вилученими у російських активами.

Зазначене рішення було ухвалене одноголосно.

«Ми прийняли рішення й надалі вживати подібних заходів до тих, хто уникає публічного розгляду обґрунтованих претензій суспільства до власної роботи», – заявив один з членів комісії голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев.

Стаття 19 закону про ТСК дає право застосувати примусовий привід до осіб, які ігнорують запрошення комісії

«Якщо запрошена слідчою комісією посадова, службова чи інша особа не з’являється на засідання слідчої комісії без поважних причин, слідча комісія має право прийняти рішення про застосування до неї приводу, виконання якого забезпечується органами Національної поліції у встановленому законом порядку», - зазначається у документі.

Як повідомляла «Судово-юридична газета» Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління корупційними активами шукає нового управителя для будинку профспілок.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд