Апеляційна палата ВАКС зупинила виконання ухвали про зменшення застави ексочільнику ДФС Насірову з 523 до 107 мільйонів

10:20, 26 травня 2023
Апеляйційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила виконання ухвали суду першої інстанції про зменшення розміру застави колишньому голові ДФС Роману Насірову з 523 до 107 мільйонів гривень.
Апеляційна палата ВАКС зупинила виконання ухвали про зменшення застави ексочільнику ДФС Насірову з 523 до 107 мільйонів
Фото: УНІАН
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду зупинила на час розгляду скарги прокуратури виконання ухвали вищого антикорупційного суду про зменшення розміру застави екскерівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову з 523 до 107 мільйонів гривень. Відповідну ухвалу було постановлено 25 травня.

«Колегія суддів постановила: зупинити виконання ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 16 травня 2023 року до розгляду Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду апеляційної скарги прокурора», - зазначається в ухвалі Апеляційної палати ВАКС.

З моменту проголошення рішення набрало законної сили та оскарженню не підлягає.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», слідство у справі Насірова було завершено у лютому.

Слідчі встановили, що протягом 2015-2016 років глава ДФС одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн гривень неправомірної вигоди від власника компаній аграрного холдингу за відшкодування ПДВ в прискореному режимі.

Хабар нарахували в іноземній валюті (5,5 млн доларів та 21 млн євро) через низку компаній, зареєстрованих за кордоном, які належали власнику одного з агрохолдингів.

Колишній чиновник виводив кошти через підприємства-нерезиденти, контроль над діяльністю яких здійснювався безпосередньо Насіров, його радник та інші особи, переважно родичі.

«Для перерахування коштів між вказаними юридичними особами під виглядом надання та отримання позик або постачання продукції підозрюваними також були залучені й інші підприємства-посередники, зареєстровані за межами України. При цьому частина коштів такої неправомірної вигоди була сформована безпосередньо із грошових коштів бюджетного відшкодування ПДВ, конвертованих в іноземну валюту», - пояснює слідство.

Дії Насірова кваліфіковані за ч. 4 ст. 368 ККУ, його радника – за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368 КК.

Автор: Ярослав Конощук

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду